Translate

luni, 15 octombrie 2012

Viata dupa divort

Anul acesta, rata divortului a crescut scandalos de mult. Din pacate, Romania este fruntasa in aceasta materie.
In ziua de azi multe cupluri se casatoresc fara sa se cunoasca indeajuns de bine, si din acest motiv se ajunge la divort. Bine, motive sunt multe, asta ar fi unul din ele. Nu stau sa le enumar pe toate acum, pentru ca mi-ar lua mai mult din jumatate de articol :)
Divortul, conform dictionarului juridic, reprezinta desfacerea casatoriei pe cale judecatoreasca datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti, care fac imposibila continuarea casatoriei pentru cel care cere desfacerea ei.
Daca s-a ajuns aici, si numai exista cale de intoarcere, nu trebuie sa disperati. Exista viata dupa divort. Oricat de greu poate fi de inteles, chiar exista. Va spun asta din proprie experienta. Da, de acord, nu e usor, si nici nu o sa fie o perioada,o sa suferiti si o sa fiti deprimat, dar trebuie sa aveti rabdare si o sa vedeti ca in timp o sa fie bine.
Va aduceti aminte ce faceati inainte de casatorie? Aveati un grup de prieteni, sau aveati un hobby, sau exista ceva ce va doreati sa faceti si nu ati mai apucat din cauza ca aveati o familie de ingrijit? Ei bine, acum aveti tot timpul sa faceti ce vreti (in limita bunului simt, bineinteles), sa va vedeti cu cine vreti, si toate astea fara sa fii nevoit sa dai explicatii nimanui.
Divortul, oricat de urat ar suna, poate fi minunat. Nu sunt o experta, dar dupa parerea mea, divortul reprezinta sansa de a lua totul de la capat si a face lucrurile asa cum iti doresti tu. 
Tineti minte un lucru: viata merge mai departe, nu se sfarseste odata cu divortul si ar trebui sa profitati de sansa care vi s-a dat, pentru ca astfel de sanse nu vin deseori.
Si inca un lucru, sa va intre bine in cap, chiar daca ma repet, exista viata dupa divort si poate fi foarte frumoasa, iti trebuie putin curaj, atata tot. Aveti curaj sau sunteti niste lasi? Aceasta dragii mei este intrebarea :) 
                                                             XOXO Aveti grija de voi!


 

 

Un comentariu:

  1. Adevărul este că viaţa, imediat după divorţ, este cam naşpa. Acum depinde şi de situaţia în care te afli ... de "lăsat" sau de "lăsător" (!), să zic aşa.
    Altfel, ai parte de multă linişte (în sfârşit); asta dacă totul s-a încheiat şi nu au rămas "codiţe".
    Viaţa rămâne frumoasă în continuare. Doar să ştii cum să o faci să rămână aşa.

    RăspundețiȘtergere