Translate

duminică, 10 aprilie 2011

Nevasta sau Amanta???

De aproape 1 an de zile ma macina aceasta intrebare si nici pana in ziua de azi nu am gasit raspunsul. Dar oare exista raspunsul corect? 
Stiu ca multi dintre voi (barbatii, in special), o sa afirmati clar si raspicat, ca nevasta. Daca e asa, de ce mai aveti nevoie de inca una?
Din cate am vazut eu cel putin, majoritatea barbatilor, si cei insurati si cei neinsurati, pe langa sotie/iubita, mai au inca una. 
Daca punem in balanta, din punctul meu de vedere, mai bine e amanta. De ce? pt ca ea are parte numai de distractie, pe cand nevasta face celalalte lucruri mai putin interesante.
O amanta poate fi pe langa o partenera de pat, si o prietena, amica foarte buna. Cu ea poti vorbi lucruri pe care cu nevasta nu iti permiti, cu ea te poti purta asa cum vrei tu, fara sa iti pese daca e bine sau nu...etc. Dar mai e si o parte proasta, oricat de bine te-ai simti langa ea, nu poti ramane cu ea. Asta e pretul pe care trebuie sa il platesti pt cele cateva ore de distractie. Nimic nu e gratis. Totul se plateste.
Cu nevasta e o alta poveste. Poate ca cu ea nu te distrezi asa de bine precum ai vrea, dar nu poti sa o lasi. Ai nevoie de ea ca de aer. Daca nu ar fi ea, viata ta ar fi un haos si ai fi terminat. Cu cine ti-ai bea cafeaua de dimineata, cine ti-ar face de mancare, cine ar fi langa tine cand ti-ar fi rau? Daca nu nevasta, atunci cine? 
Sa nu credeti ca habar nu am ce vorbesc. Stiu, am fost in ambele situatii, din pacate. De asta am si vrut sa scriu despre acest subiect. 
Ca sa clarific o problema: o amanta nu e neaparat o curva, e si ea om ca si restul. Daca e a doua femeie din viata unui barbat nu inseamna ca e o persoana rea. Dar pana la urma, nu e vina ei ca barbatul merge la ea, problema e de acasa. Daca totul ar fi frumos acasa, barbatul nu ar mai avea ce sa caute in alta parte. 
Asa ca dragele mele neveste, daca banuiti ca barbatul va insala, intrebati-va mai intai de ce, incercati sa vorbiti cu el mai bine si sa nu aruncati cu pietre in cealalta femeie, ca poate problema e la voi.

4 comentarii:

  1. Pur si simplu nu e practic sa fii amanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si sa stii, ca nu e doar problema femeilor cu care sunt casatoriti, barbatii sunt vanatori..ei vor sa cucereasca mereu si mereu, sa fie cuceriti, sa testeze ego'ul din ei, sa se simta mereu indragostiti..poate ca nu o fac cu rea intentie..ma refer la infidelitate..dar cred ca la fel simtim si noi..iar atunci cand intervin problemele realitatii in cuplu, rutina, griji, stres, obisnuinta..degeaba vrei sa reinvii frumosul de la inceput..ca nu se mai poate..timpul nu'l poti intoarce..poate ca de asta ne dorim mereu povesti de dragoste..tocmai pentru inceputul frumos din ele..cu finalul e mai tragic..:)
    E un subiect controversat..si cu un substrat destul de complex..nu e locul aici..pana la urma, vietile noastre sunt diferite, si motivele pentru care alegem sa facem ceva sau altceva, sunt infinite pentru oricare dintre noi..!

    RăspundețiȘtergere
  3. Femeia ideala e cea care stie cand e cazul sa fie sotie barbatului ei ... si cand sa fie amanta acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place comentariul "fetei singure", sare si piper baby, sare si piper in relatie ;)

    RăspundețiȘtergere