Translate

miercuri, 24 martie 2010

Violenta in familie

La fiecare 2 ore o persoana cade victima abuzurilor domestice, conform statisticelor Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei. Numai in anul 2009 numarul victimelor a ajuns la 11.534. Iar numaratoarea nu se opreste aici, in ultimii 2 ani fiind inregistrate 400 de decese. Studiul ANPF arata ca 77% din victime sunt femei, iar 57% copii.
Un alt studiu arata ca majoritatea acestor abuzuri au loc din cauza saraciei, a consumului abuziv de alcool sau droguri.
Numai cand ma uit la aceste cifre ma apuca groaza. Iata cateva masuri ce pot fi luate daca sunteti in aceasta situatie:
  • vorbiti cu un apropiat
  • adresati-va unui medic
  • depuneti o plangere la politie
  • cereti ajutorul unui centru de protectie pt victimele violentei domestice

Numai faceti ceva, nu stati asa, pentru ca va distrugeti viata, si nu doar a voastra ci si pe cea a copiilor. Daca de voi nu va intereseaza, ganditi-va la copii, ce vor face ei daca dvs ajungeti la 2 m sub pamant, pentru ca acolo veti ajunge daca nu cereti ajutorul.

Sa nu va fie frica sa cereti ajutorul, pt ca legea asa cum e, e de partea voastra, iar violenta se pedepseste cu inchisoarea.

Nu trebuie sa va ganditi ca "ce o sa fac? unde ma duc? cine o sa ma ajute?" Nu asa se rezolva situatia, nu cu negativism. Trebuie sa gasiti puterea sa spuneti "nu, gata, s-a terminat cu viata asta, de acum incolo o sa fie bine". Trebuie sa va regasiti increderea pe care o aveati o data in voi, si curajul sa faceti primul pas, sa plecati.

Pentru acelea din voi care nu au nici un ajutor, uitati cateva centre care va pot ajuta:

In Bucuresti

  • Centrul-Pilot de Asistenta si Protectie a Victimelor Violentei in Familie Tip centru: publicServicii oferite: consiliere juridica, consiliere psihologica si asistenta medicala. Adresa: Bd. Gheorghe Magheru nr. 6-8 , etaj 5, sector 1, Bucuresti Date de contact: director Stoian Lena Oana (tel. 021/340.50.11; tel. urgenta 021/983)
  • Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie Tip centru: public Servicii oferite:consiliere psiho-pedagogica, consiliere de cuplu si de familie si asistenta sociala.Adresa: Str. Walter Maracineanu nr. 1-3, sector 1, Bucuresti Date de contact: sef serviciu psiholog Florenta Musat (tel. 021-313.25.05)
  • Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti Centrul de Asistenta destinat Agresorilor „O noua Sansa”Tip centru: publicServicii oferite: consiliere juridica, psihologica, asistenta sociala, evaluari psihiatrice, medierea relatiei victima-agresor, reabilitare si reinsertie sociala, facilitarea accesului la servicii specializate de dezalcolizare, dezintoxicare Adresa: str. Salcetului nr.5, sect. 4, BucurestiPersoana de contact: sef serviciu Marian Cioltan (tel: 021 314 2316

In Constanta:

  • Directia de Munca si Protectie Sociala CONSTANTA Compartimentul judetean cu atributii in combaterea violentei in familieAdresa: Str. Decebal, nr 3C, ConstantaTelefon: 0241-612.597; fax 0241-694.337; e-mail dmsscta@yahoo.co.ukPersoane de contact: director executiv jr. Daniela Elena Dragomir (telefon: 0744340916; 0727307578) si presedinte Ungureanu Mirela (telefon: 0241-612.597/ interior 162)
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii victime ale violentei in familieTip centru: public Servicii oferite: informare, consiliere sociala, psihologica pentru familie si copil Persoana de contact: sef centru Simona Mihaela Mocanu (tel. 0241.488.648)
  • Consiliul Local Cernavoda prin Directia de Protectie si Asistenta Sociala Centrul de adapostire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie „Sfanta Maria”Tip centru: public Servicii oferite: primire si gazduire temporara, consiliere psihologica pentru copil si familie, consiliere juridica, consiliere sociala Capacitate: 20 locuri Persoana de contact: consilier juridic Simion Lenuta (tel/fax: 0241 238 030 / 0241 238 433)

In Cluj

  • Directia de Munca si Protectie Sociala CLUJCompartimentul judetean cu atributii in combaterea violentei in familieAdresa: Str. George Cosbuc nr. 2, Cluj-NapocaTelefon 0264-597.125; fax: 0264-598.060; e-mail: www.ddfsscj.ro ddfsscj@cluj.astral.ro http://www.dgmsscj.ro Persoane de contact: director executiv inginer Florica Ana Campean (telefon 0741332094/0744637439), director executiv adjunct Georgeta Moldovan, (telefon: 0744.703.269) si inspector asistent Paula Cristina Nicoara.
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Complex de Servicii Comunitare destinat Persoanelor Adulte Serviciul de ingrijire de tip rezidential in domeniul asistentei sociale a persoanelor adulte. Tip centru: public Servicii oferite: in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie.Persoane de contact: psiholog Vasiliu Corina si asistent social Carlea Simona (telefon 0264 – 592.401).
  • Centru de adapostire a victimelor violentei in familie – Campia Turzii Tip centru: public Servicii oferite: primire si gazduire temporara pe o perioada cuprinsa intre 7 si 60 de zile, consiliere psihologica, consiliere juridica, consiliere sociala Capacitate: 12 locuri Persoane de contact: psiholog Lascau Diana Eliza si asistent social Muresan Loredana (telefon: 0264.368.462)

In Dolj

  • Directia de Munca si Protectie Sociala DOLJ Compartimentul judetean cu atributii in combaterea violentei in familie Adresa: str. Unirii, nr.10, Craiova Tel./fax: 0251/418.120/413449; e-mail: dmdolj@yahoo.com; site: www.ddssdolj.ro)Persoane de contact: director executiv Florian Vlaescu (telefon: 0744544256), director executiv adjunct asistent social Marius Simcelescu si Elidora Ionele (e-mail: consilier elidora2004@yahoo.com)
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia CopiluluiCentrul de Urgenta pentru prevenire, interventie, recuperare si adapostire a cuplului mama-copil abuzat, victime ale violentei in familie Tip centru: public Servicii oferite: adapost temporar; consiliere psihologica, consiliere sociala, consiliere juridica si sprijin pentru familie; asistenta medicala. Capacitate: 3 locuriPersoana de contact: sef complex servicii Viorel Popescu (tel. 0251.425.797)
  • Asociatia Vasiliada Centru de adapostire a victimelor violentei in familie Tip centru: privat Servicii oferite: gazduire temporara, informare, consiliere, sprijin si ingrijire in regim de urgentaPersoana de contact: Daniela Ticmeanu (tel/fax 0251533019)

Eu una nu pot sa-i inteleg pe cei care isi bat sotiile. Oare ce e in capul lor cand fac asta? Si apoi mai au tupeul sa vina si sa zica "numai fac, iarta-ma, stii ca te iubesc." Cum adica "te iubesc" daca o bati de o bagi in spital? Imi pare rau fetelor daca ati auzit aceste cuvinte, dar aia nu este iubire. Iubirea nu inseamna pumni, palme si injuraturi. Iubirea ar fi trebuit sa fie ceva frumos, nu ceva de care sa iti fie frica, care iti da cosmaruri.

Tineti minte un singur lucru: nimeni, niciodata, indiferent de motiv nu are dreptul sa ridice mana asupra voastra. Iar daca o face, inseamna ca el are probleme, nu voi, sa nu credeti ca voi sunteti de vina, pt ca stiti foarte bine ca nu e adevarat. Sa nu luati asupra voastra vina si sa va ganditi ca meritati ceea ce vi se intampla, pt ca nimeni nu merita asa ceva.

Tare mult as vrea sa ii vad pe cei care maltrateaza, maltratati la randul lor de altcineva, sa vada si ei cum e. Stiu, sunt cam dura, dar dupa mine asta ar trebui sa fie pedeapsa lor, sa fie batuti pana nu mai stiu de ei. Stiti cum se zice: "iti platesc cu aceasi moneda".

Ceea ce vreau sa spun e ca nimic nu ar trebui sa te faca sa te dai batut, niciodata. Nu conteaza cat de tare te loveste viata, tot timpul trebuie sa privesti in fata si sa tii capul sus, pt ca daca nu faci asta atunci lasi viata sa te duca unde vrea ea, nu , tu ar trebui sa duci viata unde vrei tu, cum vrei tu. Intelege cineva ce vreau sa spun???

So, don't give up, fight for your life!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu