Translate

joi, 15 ianuarie 2015

Trecutul ramane, TRECUT!         
    A fost o data o fetita, care era naiva, iubitoare si tot ce isi dorea era sa fie acceptata si inteleasa de cei din jurul ei, asa cum era ea. 
  Dar soarta a fost mai dura cu ea, si a supus-o la niste teste pe care un adult nu le-ar fi trecut. Asa fetita a inteles ca, daca vrei sa supravietuiesti in lumea asta, trebuie sa fii puternica si sa nu te increzi in toti cei care iti zambesc frumos.
  Timpul a trecut si fetita a devenit femeie. O femeie care din cauza a ceea ce a trait in copilarie, a devenit rea, rece, nesigura si neincrezatoare pe ea si pe cei din jurul ei.
  Ceea ce vreau sa va spun eu din aceasta povestioara, este ca, cu totii avem un trecut. Un trecut care ne-a facut sa fim asa cum suntem astazi. Nu avem cum sa-l schimbam din pacate. Nu putem decat sa invatam din intamplarile la care suntem supusi. Si daca nu am invatat nimic din ce viata ne-a dat, atunci lectia se va repeta pana cand o vom invata.
  Dar asta nu inseamna ca trebuie sa traim cu frica, ca daca facem ceva, o sa se intample aia sau aia din cauza ca am mai trait aceasi poveste in trecut. Nu. Gresit. Daca viata ti-a mai dat o sansa, foloseste-o cu cap, si incearca de data asta sa faci o alegere mai buna decat cea din trecut. Nu este gresit sa vrei o viata mai buna. Toti meritam asta. Chiar daca sunt persoane care iti spun ca nu meriti nimic frumos, nu-i baga in seama. Da-i la o parte, pentru ca ei nu au trait in locul tau, nu stiu prin ce ai trecut ca sa ajungi ceea ce esti azi.
  Cu totii gresim, e omenesc. Ca doar nu suntem perfecti. Cum era? "Sa arunce cu piatra, cel fara de pacat" parca asa imi aduc aminte. Sa vad unul care nu a comis nici un pacat, si apoi poate sa arunce cu cate pietre vrea el. Dar atat timp cat pacatuim, nu avem nici un drept sa judecam pe nimeni.
 " Ce-a fost, a fost si numai poti face nimic". 
  A fost...a trecut...acum suntem alte persoane si ce a fost in trecut, acolo ramane, in TRECUT.
  


  

Un comentariu: