Translate

miercuri, 27 ianuarie 2010

Dezastrul din Haiti

12 Ianuarie 2010 va fi o zi de neuitat pentru locuitorii haitieni. Un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter a lovit orasul Port-o-Prince, lasand in urma zeci de mii de oameni fara adapost, scoli, spitale si drumuri distruse.



Potrivit CNN, mai multe replici ale cutremurului, au fost resimtite, ele ajungand pana la 5.9 grade pe scara Richter.
Pana acum s-au gasit 100.000 de morti, au declarat autoritatile, dar cine stie cate alte suflete nu au fost gasite.
Crucea rosie este aproape de supravietuitori, ajutandu-i cu apa, alimente, medicamente si ce mai este nevoie.
Mai multe vedete ca, Jennifer Aniston, Wyclef Jean, Angelina Jolie, George Clooney, Brad Pitt, Madonna, Rhianna, s-au imobilizat sa-i ajute pe sinistrati.
Toata lumea s-a oferit sa-i ajute, dar tara noastra draga "nu a putut" sa ii ajute decat cu 21 de soldati si fabuloasa suma de 50.000 de euro. Cu ce le este de folos, ce sa faca cu ei mai intai? Mai mult nu au putut da, dar sa trimita mii de oameni la razboi in Irak au putut, dar sa ajute un popor cand are cea mai mare nevoie, nu se poate. Asa e romanu, daca are de castigat se baga in orice, dar sa ajute, Doamne fereste! Tin la tara mea, dar in momentu asta imi este rusine ca sunt roman. Bine ca mai sunt si alti oameni care vor sa faca ceva bun, dar nu stiu cat sunt lasati sa faca. Sa speram ca va veni o data si la noi ziua schimbarii, ca degeaba au murit atatia oameni la revolutia din '89 ca tot la fel e, numai ca de atunci au invatat si ai nostri cum sa ascunda anumite lucruri. Noroc cu presa, ca doar asa mai ies la iveala adevaruri.
Ma retrag aici cu comentariile, ca din una, am dat-o in alta.
Domnul sa-i ajute pe cei din Haiti, ca au mare nevoie. Suntem alaturi de voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu